Artswissel Proxima

Behandelend arts Hospice Proxima te Nieuwegein geeft het stokje door aan voormalig bestuurslid.

NIEUWEGEIN – Aty van Aarnhem, kaderarts palliatieve zorg, is al vanaf de start van de Hospice in 2006 de behandelend arts van alle gasten die niet uit Nieuwegein komen. Tijdens de jaarlijkse winterborrel op 26 januari 2017 gaf Aty van Aarnhem het stokje door aan de “nieuwe” arts Johan Blommestein. Aty was zeer betrokken bij de Hospice en heeft met veel passie en plezier haar werk gedaan. Dit werd als zeer positief ervaren door de gasten en familie.

Hoewel de officiële overdracht plaatsvond op 1 januari 2017, nam Aty tijdens de winterborrel, in het bijzijn van vrijwilligers, officieel afscheid van haar positie als behandelend arts en stelde zich voor als nieuw bestuurslid. De nieuwe arts, Johan Blommestein, is geen onbekende van de Stichting Proxima Terminale Zorg, de stichting waar de Hospice onder valt. Hij was al enige tijd betrokken als bestuurslid. Johan is huisarts in Nieuwegein en is wegens zijn interesse voor de palliatieve terminale zorg gestart met de kaderarts opleiding “Palliatieve zorg”. Alle gasten van de hospice die van buiten Nieuwegein komen en hun eigen huisarts niet kunnen behouden, krijgen Johan als behandeld arts.

Aangezien Aty al ruim haar pensioen leeftijd heeft bereikt, was de uitwisseling van functie snel geregeld. Johan wordt de arts van de Hospice en Aty start als bestuurslid. Op deze manier blijven beide artsen verbonden aan Stichting Proxima Terminale zorg.