Maatregelen hospice Nieuwegein in coronatijd

U bent welkom
Hospice Nieuwegein neemt ook in deze coronatijd gasten op. We doen er alles aan om onze dienstverlening aan mensen in de laatste levensfase zo goed mogelijk door te laten lopen. We hebben vier gastenkamers. Voor opname vragen wij een coronatest. Hospice Nieuwegein biedt geen plaats aan mensen die het coronavirus (of de symptomen daarvan) hebben.

Bezoekregeling
Per opname wordt de familie situatie rondom de gast bekeken en worden er met de familie afspraken gemaakt wie er op bezoek kan komen. Per bezoek geldt een maximum van twee personen. Deze personen mogen zelf geen gezondheidsklachten (zoals verkoudheid, keelpijn en/of hoesten) hebben en ook niet recent in contact zijn geweest met een persoon die verdacht wordt van een besmetting met het coronavirus.

De afspraken die we over bezoek met de gast maken, staan genoteerd in het zorgdossier van de gast zodat onze vrijwilligers weten wie er op bezoek kan komen. Wanneer de situatie van de gast verandert en het overlijden nabij is zijn er uitgebreidere mogelijkheden rondom aanwezigheid van familie.

Maatregelen ter voorkoming besmetting
Verder gelden bij ons ook de standaard RIVM maatregelen om de kans op besmetting door het coronavirus te beperken.

1)Iedereen die het hospice betreedt, dient eerst op het toilet de handen te wassen. Een instructie over hoe dit te doen hangt op het toilet. 

2)In de hospice geven wij geen handen (aan medewerkers, bezoek, gasten etc.). Handen kunnen een bron van besmetting zijn. 

3)Bezoek blijft op de gastenkamer. Wel kan in de huiskamer door de gast gegeten worden.

4)Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog.

5)Wij houden anderhalve meter afstand tot elkaar.

6)Alle deurklinken en andere contactpunten worden regelmaat gereinigd met een desinfecterend doekje afgenomen.  

Vragen?
Heeft u behoefte aan meer informatie bel ons dan op 030-6050820