Ontroerende themamiddag Leven met de Dood

24 mei jl. was het de Nationale Dag Aandacht voor Sterven. Proxima besteedde op eigen wijze aandacht aan deze dag door de organisatie van een themamiddag “Leven met de dood”.  Op luchtige, indringende en ontroerende wijze werden ervaringen met leven met de dood voor het voetlicht gebracht. Theaterduo Buurvrouw & Buurvrouw bracht het thema leven en dood op een ludieke wijze onder de aandacht. Elke Jung, Monique van Wielink en Lyanne Holterman vertelden hun persoonlijke verhalen en drijfveren om er voor mensen in de laatste levensfase te zijn. Elke, Monique en Lyanne zijn allen werkzaam als vrijwilliger bij Proxima. Dolinda van der Hulst zette uiteen op welke wijze Proxima thuisondersteuning biedt en er werd een film vertoont over vrijwilligerswerk in de hospice.

De themamiddag werd bezocht door vijftig geïnteresseerden. Een van de deelnemers schreef na afloop:“Liefde, verbinding, open en kwetsbaar. Ondanks alles kan de ontmoeting van leven en dood zo mooi zijn!”

Behalve in Nieuwegein werd er ook in Leusden en Vianen aandacht aan de dag aandacht voor sterven besteed met een informatieochtend in Leusden en een stand in de bibliotheek in Vianen. Ook deze beide activiteiten leidden tot  contacten met mogelijk nieuwe vrijwilligers.