Op 22 juni organiseert Proxima dialoog over leven en dood in Wijk bij Duurstede

Doodgewoon

Als mensen kunnen we over van alles en nog wat verhalen vertellen. We maken veel mee dat ons bezighoudt en van betekenis voor ons is. Lang niet altijd spreken we onze gedachten uit. Lang niet altijd zijn er mensen die naar onze verhalen willen luisteren. En al helemaal niet als het gaat over sterven en dood. En tegelijk weten we ook dat juist rondom het (levens)einde er indringende en soms indrukwekkende ervaringen zijn. Je gaat nadenken over wat ertoe doet en belangrijk is in het leven. Spreken over de dood is spreken over het leven, zo blijkt vaak. Bovendien is er een ware uitspraak die luidt: “Elk afscheid is de geboorte van een herinnering.” Zo lopen we rond met (soms vele) herinneringen aan mensen van wie we afscheid hebben moeten nemen. Zou u die herinneringen willen delen? Er iets over vertellen aan anderen die soortgelijke of juist heel ándere ervaringen hebben opgedaan?

Van betekenis tot het einde

U wordt daarom hartelijk uitgenodigd deel te nemen aan een dialoogbijeenkomst. In een kleine groep staat u stil bij uw ervaringen en de betekenis die deze voor u hebben, maar ook bij uw ideeën, beelden of wensen als het gaat om het levenseinde. Bij een dialoog gaat het niet om een discussie, maar om te luisteren naar elkaars verhalen én gaandeweg elkaar te helpen om te ontdekken wat van betekenis is (voor u). Dat is van belang in onze samenleving, waarin we volop ruimte hebben om na te denken over wat voor ons kwaliteit van leven is, zeker ook bij de ontwikkeling van talloze medische behandelingen en ingrepen. Hoe wil je je leven tot het einde toe leven? Welke wensen heb je of waar zou je je voor in willen zetten dat iets béter of ánders zou toegaan in bijvoorbeeld de zorg rondom het levenseinde? Wat is voor u ‘waardig sterven’? Hoe kun je voor elkaar van betekenis zijn rondom het levenseinde? Dergelijke vragen en thema’s kunnen tijdens de dialoogbijeenkomst besproken worden, op een persoonlijke wijze, in vertrouwelijke sfeer en in een kleine groep van maximaal 8 mensen.

Wilt u meedoen?U bent welkom op donderdag 22 juni van 15.00 tot 16.30 uur in Bibliotheek Z-O-U-T, Karel de Grotestraat 30 in Wijk bij Duurstede. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen voor 19­­­ juni naar administratie@proxima-terminalezorg.nl.