Proxima viert lustrum in 2016

We leveren al 30 jaar terminale zorg aan huis in de regio en de hospice in Nieuwegein bestaat inmiddels 10 jaar. Dat viert Proxima een jaar lang met een aantal activiteiten.

Collegetour “Doodgewoon doodgaan of toch niet…” 
Op 29 maart 2016 organiseert Proxima om 14.00 uur in theater De Kom in Nieuwegein een “collegetour” over het thema: “Doodgewoon doodgaan of toch niet…” De zorg voor mensen die gaan sterven verandert de laatste jaren. Leveren we deze zorg vooral met professionals? Of kunnen we die ook leveren met goed opgeleide vrijwilligers in samenspel met beroepskrachten? Daarover interviewt Inge Diepman vijf deskundigen. Ook bezoekers uit de zaal kunnen vragen stellen. Deze middag is vooral bedoeld voor mensen die in de (palliatief terminale) zorg werken, en voor medewerkers en vrijwilligers van Proxima. U kunt u per mail opgeven bij administratie@proxima-terminalezorg.nl.

Theatervoorstelling “Leef”
Op 18 mei organiseren wij in samenwerking met theater De Kom in Nieuwegein een speciale voorstelling. Het gaat om de solovoorstelling “Leef”. Jamie Grant, bekend van onder andere de tv-serie Flikken Maastricht, speelt daarin de rol van de twintigjarige ernstig zieke Laura Maaskant, die besluit zichzelf niet te laten behandelen, maar optimaal te genieten van de tijd die haar nog gegeven is. Kaarten zijn voor de prijs van € 19,00 bij De Kom te bestellen.

Vrijwilligersfeest
De zorg die Proxima stervenden biedt is niet mogelijk zonder de inzet van onze vrijwilligers. Zij leveren een groot deel van de zorg. Dat is intensief, maar ook heel dankbaar werk. Voor de medewerkers en vrijwilligers organiseren we op 24 mei een feest in de orangerie van huis Doorn.