Tentoonstelling in het Buurtplein de Batau

Tentoonstelling en informatie terminale zorg in het Buurtplein Batau i.s.m. Movactor

Wie niet lang meer te leven heeft, is het liefst thuis.

Op woensdag 13 januari 2016 geeft één van de coördinatoren van Proxima Terminale Zorg voorlichting over terminale zorg in de hospice of thuis tijdens het “eet u mee” project in het Buurtplein Batau vanaf 17.15 uur. Daarnaast kunt u van 11 tot 18 januari 2016 een tentoonstelling van Proxima Terminale Zorg Hospice en Thuis bezichtigen in het Buurtplein Batau aan de Dukatenburg 1 te Nieuwegein.

Veilig, vertrouwd en rustig thuis kunnen sterven, hoe zorgen we daarvoor?
Goede zorg is van levensbelang, zeker in de allerlaatste levensfase. Op wie kunnen mensen een beroep doen in de laatste maanden van hun leven? Hoe zorgen we ervoor dat zij in deze fase de zorg en aandacht krijgen die ze nodig hebben? En dat zij kunnen sterven waar ze willen? Thuis, in hun eigen bed. In hun vertrouwde omgeving. Of op een plek die daar zo veel mogelijk op lijkt.

Vrijwilligers terminale zorg thuis
In dit werk komen we aan huis bij terminaal zieken in de gemeenten Houten, Bunnik (Odijk en Werkhoven), Nieuwegein, IJsselstein, Montfoort, Lopik, Oudewater en Wijk bij Duurstede (Cothen en Langbroek). Wij kunnen altijd vrijwilligers gebruiken. Zou jij extra kwaliteit aan je leven willen geven en heb je tijd, naast je parttime baan, het ouderschap of je actieve bestaan als (net) gepensioneerde? Voor het “eet u mee” project is één van de coördinatoren aanwezig en praat graag met je over wat jij in dit mooie en belangrijke werk kunt betekenen. Zij zal op woensdag 13 januari voor het eten informatie geven in het Buurtplein de Batau. Of kijk op de website: www.proxima-terminalezorg.nl

Wie zijn wij?
Wie niet lang meer te leven heeft, is het liefst thuis. Voor de zorg zijn er meestal familie en vrienden, professioneel ondersteund door de wijkverpleging. Stichting Proxima Terminale Zorg is er om iedereen in die laatste levensfase bij te staan. Onze speciaal daarvoor opgeleide vrijwilligers bieden tijd, zorg en aandacht. Zij zijn er, voor de zieke zelf én voor zijn of haar naasten. Proxima vormt samen met +/- 110 vrijwilligers, familie en vrienden de kern van de zorg rondom het levenseinde. De stichting ondersteunt de visie dat mensen kunnen kiezen voor zorg in de thuissituatie, waarvoor Proxima Terminale Zorg Thuis zorg draagt of kiezen voor een verblijf in de Hospice als zorg en ondersteuning thuis om welke reden ook, niet mogelijk of wenselijk is.