Wandeltocht door het IJsselbos

Proxima organiseert sponsor wandeltocht

De wandeltocht van 2 oktober is letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. Weinig deelnemers en veel regen. Daarom wordt er op 23 oktober een nieuwe tocht georganiseerd.

IVN excursie Vruchten en zaden IJsselbos.

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 23 oktober 2016 een excursie door het IJsselbos met als thema ‘vruchten en zaden’.

De herfst is een jaargetijde van overvloed. In de natuur is nu veel eetbaars te vinden in de vorm van allerlei zaden en bessen. Elke boom, struik of plant zorgt hiermee voor verspreiding van de soort. Veel vogels en zoogdieren doen er hun voordeel mee, eten hun buikje eraan rond en kweken zo een vetreserve voor de komende winter.
In het IJsselbos zijn, langs de bospaden en in de heesterrand langs het grote veld met de twee poelen, een grote hoeveelheid verschillende zaden en bessen te vinden. Graag laten we u tijdens deze excursie zien wat er zoal te vinden is. Aandacht zullen we ook besteden aan de verschillende manieren waarop planten hun zaden verspreiden.
Deze, door het IVN georganiseerde, excursie start om 13.30 uur bij de ingang van het IJsselbos aan het hooglandse jaagpad vlakbij de watertoren. We raden u aan voor de wandeling stevige waterdichte schoenen aan te trekken.
Aan de deelnemers vragen wij een bijdrage van € 3,50. De opbrengst is voor Proxima Terminale Zorg. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden.
Voor informatie kunt u bellen naar IVN-gids Cecile Kuipers, tel. 030 - 2967185 / 06 - 57645520.

IVN is een unieke organisatie die mensen betrekt bij natuur, milieu en landschap. Voor IVN gaat het om kennis, passie en doen. Oftewel hoofd, hart en handen. Met natuur- en milieueducatie (NME) willen we het belang van een duurzame, groene leefomgeving behartigen. Nu en in de toekomst. Dit doen we met educatie die raakt; die de onlosmakelijke relatie tussen mens en natuur benadrukt. De vrijwilligersorganisatie bestaat uit ruim 170 lokale IVN-afdelingen met zo'n 20.000 leden. De afdeling Nieuwegein-IJsselstein en omstreken is actief in de gemeenten Nieuwegein, IJsselstein en Houten, en organiseert excursies, cursussen en jeugdactiviteiten waaraan iedereen kan deelnemen.