Inloggen voor vrijwilligers >

Hospice Nieuwegein
030 605 08 20


Thuisondersteuning
030 600 00 17


Thuisondersteuning
Amersfoort & Leusden
06 284 52 907

Dankbaarheid op lustrumfeest

Proxima Terminale Zorg Hospice & Thuis viert dit jaar een lustrumjaar. De thuisondersteuning bestaat 35 jaar en de hospice in Nieuwegein 15 jaar. In september werd dit gevierd met een lustrumfeest voor alle vrijwilligers en medewerkers, gehouden bij Fort De Batterijen in Nieuwegein.

Dat we nog steeds vrijwilligers hebben, die wij kunnen inzetten bij mensen in hun laatste fase,” vertelt Ineke Aalderink, directeur, tijdens het jubileumfeest. “Ik ben hier heel dankbaar voor.”

Mirjam Willaert, zit al enige tijd in het bestuur en beaamt wat Ineke zegt. Ze vult aan: “Er is veel respect onderling bij zowel de vrijwilligers, bestuur als vaste teamleden. Het is een hechte en toch open groep. Je wordt met open armen ontvangen.”

De vrijwilligers werden tijdens het lustrumfeest goed in het zonnetje gezet. Er waren verschillende workshops en daarna was het tijd voor wat lekkers. Ook konden ze naar een waarzegster, een karikatuur laten tekenen van zichzelf of ontspannen bij een stoelmassage. Er werd flink wat afgelachen en bijgepraat.

Vriend worden van Proxima?

De financiële middelen om de exploitatie van Proxima Terminale Zorg rond te krijgen bestaan, naast subsidies, voornamelijk uit giften van fondsen, kerken, bedrijven en particulieren.