Inloggen voor vrijwilligers >

Hospice Nieuwegein
030 605 08 20


Thuisondersteuning
030 600 00 17


Thuisondersteuning
Amersfoort & Leusden
06 284 52 907

Ervaringsverhalen

"Mevrouw vond het fijn dat ik er was"

Louise Oosterbroek is sinds 2019 vrijwilliger bij Proxima en komt bij mensen in hun laatste levensfase thuis. Louise kan het werk als vrijwilliger goed combineren met haar fulltime baan en haar sociale leven. “Het grote voordeel vind ik dat Proxima heel flexibel is als het gaat om dagen en uren.” Dat is fijn.

Na een gesprek en verschillende trainingen waar aandacht wordt gegeven aan de theorie, zorgtaken en aan jou als mens kon Louise aan de slag. “De eerste keer dat ik naar een cliënt toeging, vond ik het best spannend,” geeft ze aan. Van te voren krijg je eerst informatie over de thuissituatie van een coördinator van Proxima. “Zo kun je jezelf alvast voorbereiden op de situatie.”

Als je bij iemand thuiskomt, dan ben je er gewoon voor deze mensen. “Zo was ik, elke donderdag bij een mevrouw van 95 jaar, die alleen woonde. We hebben gesproken over de oorlog en hoe zij was als kind. We hebben ook zeker wat af gelachen,” zegt Louise. “Ze zei ook altijd dat ze het fijn vond dat ik er was.” Louise is er niet alleen voor de cliënt, maar ook voor de naasten. “Je luistert naar de mensen, troost ze eventueel. Je bent er gewoon voor ze.”

"Mijn belangrijkste taak is: er zijn"