Inloggen voor vrijwilligers >

Hospice Nieuwegein
030 605 08 20


Thuisondersteuning
030 600 00 17


Thuisondersteuning
Amersfoort & Leusden
06 284 52 907

Ervaringsverhalen

"Zoveel voldoening en dankbaarheid"

Sandra Verweij woont in Nieuwegein en doet sinds juni 2020 vrijwilligerswerk bij Proxima in de hospice. Sandra combineert haar vrijwilligerswerk met haar parttime baan in de verzekeringswereld en haar massagepraktijk, waarbij de holistische benadering centraal staat. Ze is geen ‘stilzitter’. Sandra geniet van de mooie dingen die op haar pad komen.

“Toen mijn moeder op sterven lag, wilde ze niet naar een hospice toe. Daar was ze heel duidelijk in,” vertelt Sandra. Sandra en haar familie hebben acht dagen voor haar moeder gezorgd, wat een heel mooi, intens proces was en waar ze fijne herinneringen aan over heeft gehouden, waardoor ze nu een gevoel van rust ervaart.

“Toen is het zaadje ‘hospice’ in mijn hoofd geplant,” zegt ze. Het werken in de hospice geeft Sandra veel voldoening en dankbaarheid. “Mijn voeten zijn soms moe maar ik krijg zoveel energie van het werk,” zegt ze met een glimlach. Elke dienst is anders en iedere dienst werk je met iemand anders samen. En de manier van samenwerken in de hospice, is heel anders dan in de verzekeringswereld. “Je bent hier om samen voor iemand anders te zorgen. Met elkaar maak je het verschil. Je hebt en neemt de tijd.”

Sandra brengt de gast soms naar de huiskamer en dan ontstaan vaak hele mooie gesprekken. “Of je bent samen stil. Wat de gast wil.” Sandra vindt het heel bijzonder om in de laatste, kwetsbare fase van mensen aanwezig te mogen zijn. “Het voelt fijn om te zorgen voor de gast en hun familie, zodat ook zij mooie herinneringen hebben aan de laatste levensfase van hun dierbare.”

"De hospice valt voor mij prima te combineren met mijn andere werkzaamheden."