Proxima biedt ondersteuning thuis in laatste levensfase

De vrijwilligers van Proxima zijn zowel ’s nachts als overdag inzetbaar om tijd, aandacht en ondersteuning te geven. Zij kunnen bijvoorbeeld bij u waken, zodat familie kan slapen en er de volgende dag weer kan zijn. Maar ook overdag of 's avonds een paar uur ondersteunen. Deze vrijwilligers komen bij u aan huis(ook in verpleeghuis) en staan voor u klaar in uw eigen, vertrouwde omgeving.

Wij kunnen  vaak twee of drie keer per week ondersteunen. Al ons werk is maatwerk en wordt met u en uw naasten tijdens een huisbezoek afgestemd. Als er op dezelfde dag al een vrijwilliger nodig is om te waken dan stemmen wij telefonisch met u en de thuiszorgorganisatie af. Alle vrijwilligers zijn opgeleid om deze bijzondere taak te verrichten. 

Wij bieden ondersteuning in volgende gemeenten en bijbehorende kernen:
Nieuwegein en Vianen
Houten, Bunnik, Wijk bij Duurstede,
Lopik, Montfoort, Oudewater,
Amersfoort,Leusden, 

Filmpje Sterven hoort bij het leven net als geboren worden.
Sterven hoort, net als geboren worden, bij het leven. Dat is gemakkelijk gezegd. Maar wanneer iemand hoort dat het einde nabij is, is dat zwaar. De opgeleide vrijwilligers van VPTZ kunnen daarbij helpen. Ze bieden tijd, aandacht en ondersteuning aan degene die gaat sterven en diens naasten, thuis en in hospices. De vrijwilligers zijn er, als het er echt om gaat.